Befőzéstartósítás: Uborka magaságyon MAGASAN ! (kép)

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Uborka magaságyon MAGASAN !

Látta 1931 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vamos István üzente 15 éve

Tulajdonképpen egyetértenék veled ,ha én behatóbban ismerném adolgokat,de mivel egy kis cserkész vagyok apáston én is saját tapasztalás útján tudok bővebb értékelést mondani. Nekem is van dombágyásom ,de az csak éves megoldás és minden évben változó helyen .míg egy magaságy rétegfelépítése sokkal vastagabb nem tapasztaltam az általad leírt problémákat. Magaságyam mulcsozva volt kb.10 cm. Nem szaladt le a víz mertnem domboru volt .Természetesen jövő év lesz az igazi próba .Majd megllátjuk.

Válasz

Tóth Győző üzente 15 éve

Ez a rétegfelépítés a dombágyásra emléketet.. A dombágyás témakört behatóan tanulmányoztam, mondhatnám tudományos alapossággal. Ugyanis a feleségem ELTE-s diploma munkájának a címe a következő volt: Természetkímélő gazdálkodás a kiskertben különös tekintettel a dombágyásra. Építettünk egy kísérleti dombágyást és egy éven át dokumentáltuk működését. Arra a következtetésre jutottam hogy a dombágyás mint olyan, remek téma szakkönyvek írására. /A bioszakkönyvek többségét olyan emberek írják akik maguk is olvastak valamit de nem próbálták ki/ Viszont kertészkedés céljára hátrányos. A közepében jelenlévő és állandóan korhadó anyagtól a növények szinte hőgutát kaptak. Sűrűn kellet öntözni , ám a víz leszaladt ives felületéről. Bár igen macerás dolog volt a művelése mégse termett nagyobb mennyiségü termést mint a síkművelésü ágyás .Egy év múlva megszüntettük.

Válasz

Vamos István üzente 15 éve

Magaságy rétegfelépítése:Szélesség 120 cm. Talaj kiemelve 25 cm .mélyen ,müanyag hállóval kibélelve (vakond) . . 20 cm. farönkök, ágak , második réteg 20 cm lassan bomló(napraforgószár,bab borsó burgonya, kukoricaszár nádtörmelék, törköly,széna szalma (megtiporni meglocsolni.3 réteg:25 cm gyeptégla fordítva+15 cm fenyőtű fakéreg.4 rét. 20cm istállótrágya v. komposzt 5.réteg a kiemelt termőfőld Egyenlőre ennyi

Válasz

Vamos István üzente 15 éve

Uborka szezon lassan vége felé jár.Kép hamarosan,de azért még terem három naponként egy kilót.Már kezdjük unni az eltevést.70-80 üveggel van + a fagyasztó.70 kg felett járunk a terméssel.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 15 éve

Valobban létezik ilyen müvelés mod és ilyen könyv is csak az baj kevesen ismerik Ezért irj rola te indits egy forumot csak az a baj Bálint gazda vegyszert használ de meg kell probálni vegyszer nélkül De részemröl ez csak tanács mert ilyent nem szabad nem megcsinélni

Válasz

Vamos István üzente 15 éve

A kertben nagyon sok komposztálni való gyülik össze egész évben. Égetni nem szoktam (környezetszennyezés)Komposzthalmok szaporodtak .Kielégitően hasznosítani kevés munkával nem tudtam.Pár hónapja találtam szüleimnél Bálint gazda kiskönyvét,benne a magaságyról leírtakról .Ez négy-öt éves folyamatos termesztésre készült.Az ubi csak kisérlet,mert a kezdés csak tavaszal.nem kell hajlongani kapálni,ugyanis a föld felszín mulcsozva van fünyesedékkel üdv mindenkinek

Válasz

Zavarkóné Anna üzente 15 éve

Megértem már jó sok évet, de erről a magaságyról még soha sem halottam. Mi ennek a termesztési módnak az előnye? Valamiről nagyon lemaradtam! Felvilágosítást kaphatnék?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu