Befőzéstartósítás: Komposztdomb hasznosítása (kép)

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Komposztdomb hasznosítása

Komposztdomb cukkini, padlizsán, ludájtök.Gyom minimális .Egész családot elláttja + szomszédok is kapnak. 5-6 tő és még mindig terem.

Látta 1409 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm az információt.
Hát csalán az van böven, megpróbálom. Ez még ráadásul ingyen is van.
Lócitrommal sajnos nem rendelkezem.

Válasz

Vamos István üzente 15 éve

Komposztálást felgyorsíthatod: ha van környéketeken vadcsalán nagyon kiváló fűtőanyag ,ha rétegek közé teszed, jó fűtő anyag a lótrágya ,de ha van komposzt aprítód felgyorsíthatja a komposztálni valót .Nem árt ,ha mütrágya is kerül a rétegek közé. Időnként átforgatni,ne száradjon ki. Régebben én is használtam gyorsítót,de mostanában nem találkoztam vele. Gyorsított.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nekem is van egy 250 literes müanyag komposztálóm.
Valóban nagyon lassan alakul a huzlladék át, de Németországban kaptam egy komposztáló gyorsító szert, ez a komposztálási idöt a felére lecsökkenti (kb. 1/2 év).
Feltételezem, hogy egy ilyen szer az OBI-ban nálunk is kapható. Sajnos a nevét már elfelejtettem.

Válasz

Tóth Győző üzente 15 éve

Évikém!
A komposztálás először nehezen indul be, mert mén nincsenek jelen a lebontó mikroorganikus szervezetek. Viszont ha beindul, a következő időkben magától működik. Ezért van az a mondás a komposztáló hely nem vándorcírkusz.

Válasz

Balázs Éva üzente 15 éve

Én kaptam egy műanyag komposztálót, de hasznosítható "anyag" nem lett benne pedig próbáltam követni az utasításokat. Biztos én hibáztam de nincs gyakorlatom benne. Gyerekkoromban a zöld hulladékot beástuk a kertbe és ez is trágyázott. Most hiába darabolom fel és olyan dolgokat teszek bele ami a leírásban is szerepelt, de valahogy nem akar komposzttá válni.

Válasz

Vamos István üzente 15 éve

Én nem szoktam foliázni ,ha úgy itélem meg ,hogy elég vastag a réteg 5-6 cm -es földréteggel takarom néha meglocsolom .De ha folyamatosan növeled a felső réteg nem engedi ateljes kiszáradást. Olyan mintha mulcsoznád a növényeket.Biokerttől sajnos még messzi állok ,de igyekszem mindent hasznosítani a legkevesebb munkával.

Válasz

kocsisne ilonka üzente 15 éve

Nagyon ügyes vagy ez már bio kert A komposzt dombot szokták szöggel sürün ki jugatott fekete foliával is takarni azért jugatják ki hogy a csapadék átmenjen rajta és be ne száradjon Akomposzt mert akkor be penészedik idönkint ki is szokták takarni hogy szelözön

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu