Befőzéstartósítás: Gyümölcsecet

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szia Minden Tag!

 

Szokott valaki gyümölcsecetet készíteni és ha igan akkor hogyan?

Szeretném, ha egyre több információt megosztanánk egymással. Úgy gondolom, hogy ez mindenkinek hasznos lenne. Köszi: Balázs Éva

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

molnár zsuzsa üzente 15 éve

5-6 hét mulva a letisztult ecetet gumicsövel leszivjuk.Ami megmarad ez lesz az ecetágy ezt egy másik tiszta üvegbe áttesszük ráteszünk néhány füszrnövényt és felöntjük 2-3 l vizzel egy hónap mulva ismét lesz ecetünk. Minél tovább hagyjuk az ecetágyon annál erősebb lesz.Készithetünk borecetet.A gyári ecetnél gyengébb de izesebb eceteket készithetünk.
A készen vásárolt ecetet is izesithetjük különböző füszerekkel, füszrenövényekkel,igy az ugyanabból az alapanyagból készült salátának az ecettel más más izt adhatunk. Tul hosszu voltam bocsánat.

Válasz

molnár zsuzsa üzente 15 éve

Nem akarok ennyit szerepelni,de szertnem a tapasztalatomat átadni.
Szoktunk régebben eceteket késziteni, pl a gyümölcsecetnek bármilyen gyümölcs megfelel,hulló is csak ne legyen romlott.Egy 5 l-s befőttesüvegbe kb 1 l összezuzott gyümölcsre 2 l langyos vizet öntünk
10 dk barnakenyeret rámorzsolunk, ráöntünk 1 pohár sört,teszünk bele
tárkonyt, zellerlevelet1-2 babérlevelet. Az üveget lekötjük és 5-6 hétre langyos helyre tesszük. Zavarossága ez alatt az idő alatt letisztul és a
tetelyénujnyi vastagkocsonyás réteg keletkezik foly.köv

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu