Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Balázs Éva indította 15 éve
Szeretném tudni, hogy amennyiben lehetőséged van rá tartósítanál-e a családod számára gyümölcsöt és zöldséget és érdekelne-e ezekenek a módjai? tintam7
tartósítanál-e a családod számára saját magad?
100% igen
0% nem
0% talán
Hozzászólások eddig: 24
kocsisne ilonka üzente 14 éve
Most már érik a szöllö tegyünk el beföttett szép csemege de lehet borszölö is csak hibátlan és kemény husu legyen Alaposan mosuk meg száritsuk meg majd ovatosan szemezük le lazán rakjuk üvegbe ne nyomjuk ami szépen bele fér tegyünk a tetejére kevés nátrium bezolátott fözünk szirupot mint más befötre szoktunk és olyan foro lobogon öntsünk rá rögtön zárjuk le és tegyük száraz dunsztba ki hülésig ha ki szedtük a dunsztbol az üvegeket egy félpercre álitsuk fejre amig a buborékok szaladgálnak bene én külömben minden beföttel igy teszek iluskamami
kocsisne ilonka üzente 14 éve
paprika fokhagymával töltve ugyan az az ecet kell rá mint az alma paprikára vegyünk hegyes paprikát pirosat zöldet sárgát minél szinesebb anál jobb aki szereti lehet csipös is ezeket 1-l üvegekbe rakjuk pucoljunk fokhagymát minél nagyobb a girizd anál jobb az is jo ha apaprikák minél hoszabak mert több fér bele szoval a paprikákat tömjük meg fokhagymával és a fokhagymáknál daraboljuk fel 2-3 gerezd fokhagyma legyen egy darabban majd szépen tömjük meg vele az üveget mindenféle sznnel váltakozva és eszt is öntsük fell a mézes ecettel és csak 2 nap mulva zárjuk le iluskamami
kocsisne ilonka üzente 14 éve
mézes paprika 5-l üvegbe kell teni leg jobb az alma paprika egy 5-l üveghez dupla addag kell és hidegen készül 2-l viz1-l vihez 4-dg só 2- és fél evökanál méz 5-evö kanál cukor másfél deci 20-százalékos ecet fekete bors babérlevél ezeket izlés szerint teszük hozá 1-kávéskanál borkénpor ezeket hidegen öszekeverjük egy kicsit álni hagyjuk hogy minden elolvadjon majd rá öntjük a paprikára aki szereti tehet bele tormát is nem zárjuk le kb 2- napig hogy a paprika az ecetett magába szivja ha kell utána öntünk majd le zárjuk 5-l dupla menyiség kell lehett kicsivel több a felontés mist iluskamami
Tóth Győző üzente 14 éve
Használtok e kerámia edényt, téli kovászos ubihoz? Azért kérdezem mert arra lennék kíváncsi ki milyen fajta uborkát tesz el. Korábban Potomac fajtát , de újabban a jobb peronoszpóra ellenállósága miatt a Mohikánt termesztem. Mostanában nem áll el olyan jól mint korábban (megpuhul). Azt gyanítom talán az az oka, hogy a Mohikán puhulósabb fajta mint a Potomac. Éréskor 3-5 napig gyűjtöm a hűtőben, míg annyi összejön, hogy megteljen egy edény. E közben azt tapasztaltam, hogy a Potomac keményebb maradt, kevésbé fonnyadós mint a Mohikán. Ezért gondoltam, hogy ez a különbség az elállóságban is szerepet játszhat.
http://kedvescimbora.extra.hu
Vamos István üzente 14 éve
Jól zárodó tetőt könyedén kinyithatod egy hegyes késsel . Kicsit aláfeszítsz a tető alá minek következtében levegő nyomul az üvegbe és atető könnyedén kinyilik.
suranyi zita üzente 14 éve
Bocsi, hogy belekotyogok, de szódabikarbónát lehet kapni a gyógyszertárban. Én 5 kg-os kiszerelésben vettem 1460.-ft-ért. Ezzel surolom ( egy kis ecetet rakok hozzá)ki a mosogatót, a fém edényeket, és gyönyörü "újak"lesznek.
Nagyon sok mindenre lehet még használni a háztartásban, a konyhában, ajánlom, nézzetek ti is utána, környezetbarát és hatásos.
Bocsánat, ha közvetlenül nem a cimben szereplő témába vág ez, de közvetve igen.
Tóth Győző üzente 14 éve
Ma megkezdtem a 76 nappal ezelőtt megbeszélt uborkám egyikét. valóban a zárással lehetett valami. Ahogy mondtátok. Abból gondolom, hogy a jól elálló üvegekről a tetőt csak ketten négykézzel tudjuk lecsavarni. Sőt néha még úgyse. Ezt viszont könnyedén lecsavartam. A csap alá tartva az ubikat a fehér gombaréteget a víz levitte. Rendkívül ropogós az állaga. Nincs vele semmi baj a szépséghibáján kívül.
http://kedvescimbora.extra.hu
Vamos István üzente 15 éve
Szia Győző!
Hogy meddig áll el?! Sajnos ezt nem tudom, mert még mindig elfogyott mire romlásnak indult volna, vagyis volt már két éves ubink is de akkór sok üveg volt eltéve.De az hogy meddig áll el attól függ jól csináltál -e mindent . Ha az eltevéstől egy hónapig nincs semmi bajuk akkór évek mulva egészséges marad.Különben eddig nem romlott meg egy sem kb. 70 üveg.Kivételt képez a köedényben eltett kovászos ubi az már megpuhult.A celofán sérülékenyebb ,ha levegőt kap pl. szurás már kész.A vizes hasonló mint a kovászos csak kenyér nélkül és hőkezelve van. Fokhagyma,szöllőlevél meggylevél,torma bors, mustármag,sósvíz . Üdv
Tóth Győző üzente 15 éve
Pistám!
Az ubik kemények. Természetesen nem dobom ki, hanem lemosom és aztán meglehet enni. Milyen az a vizes ubi és meddig áll el? Ecetesen keveset tartósítunk. Egyrészt időhiányban szenvedünk, másrészt én is jobban szeretem ha nem túlságosan ecetes. Ezért inkább kovászosan tesszük el. Idén 1db 32l, 6db 8l, 2db 12l, 1db 27l-es kerámiaedény raktunk tele. Ez 131l.(képen lát) Ezzel a módszerrel gyorsan el lehet tenni. Csak beleszórja az ember és kész. Nem szoktam igazgatni mint az üvegben. Így sok időt spórolok meg vele.
Vegyszerrel nem permeteztem. Az én drága feleségem néha tejes vízzel meglocsolta. A ZKI Mohikán magját vetettem. Konzultáltam velük fajta ügyben. A szakértőik válasza (aug. 5.-i bejegyzés) a honlapom blogjában olvaható:
http://kedvescimbora.extra.hu/?makid=15
Bernadett!
Milyen pincét használsz. A kánikulai melegben eltett uborkákat próbáltam már a zöldséges pincémben tárolni addíg míg tart a meleg, de a celofán a párás környezetben megpenészesedett .
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Én mielött megtöltöm a tisztára mosott üvegeket, beteszem ötösével 2 percre a mikró hullámú sütöbe, csirátlanítás céljából. Ezen túlmenöen az üvegeket ha leviszem a pincébe mindig fejre állítom, akkor azonnal kiderül, hogy jól le van zárva-e vagy sem. Ha észrevesszük, hogy ereszt, azonnal lehet még rajta segíteni. Késöbb már elkéstünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás