Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Oláh Edina indította 12 éve
sziasztok. valaki tudna segiteni bodzaszörp receptben
Hozzászólások eddig: 5
Oláh Edina üzente 12 éve
Balázs Éva üzente 12 éve
lLátom nem hittél az én receptjeimben. Nem baj, csak segíteni akartam és lehet, hogy én is kipróbálom az általd találtat.
Oláh Edina üzente 12 éve
sziasztok találtam egy bodzaszörp receptet é ki is próbálltam nagyon finom.3.5k cukor 5liter vizből szirupot főzünk, 0.5kgcukrot karamellizálunk felöntöm1liter vizzel és fellforralom. ha mindkét anyag felforrt , összeforralom a kettöt, majd lehűtöm . ha lehültbeleteszem az alapanyagokat-25-30db virágot,5 felkarikázott citrom, 10dkg citromsav, 1kk nátrium-benzonát, ezt összekeverem 4-5napig naponta megkeverem. 5nap után leszűröm , üvegekbe töltöm lezárom és elrakom
Oláh Edina üzente 12 éve
Balázs Éva üzente 12 éve
Szia Edina!
Küldök Neked két receptet is. Én már készítettem, de nem biztos, hogy ezeknek a leírásoknak alapján ezért garanciát nem vállalok rá. Próbáld ki az idén én is megpróbálom újra.
1. Bodzavirágszörp
10-12 bodzavirágot megmosunk és lecsurgatva nagy edénybe, vagy műanyag vödörbe teszünk. 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel ha kihűlt elkeverjük másfél dkg borkősavval és ugyanennyi citromsavval és az egészet a virágokra öntjük. Három-négy napig -hűvös helyen- állni hagyjuk azután leszűrjük és belekeverünk egy kávéskanálnyi szalicilt. Üvegekbe töltjük, lekötjük és a helyére tesszük. Hígítva fogyasztjuk.
2. Bodzavirág üdítőital
Egy ötliteres üvegbe beleteszünk 80 dkg cukrot és 6-7 darab bodzavirágot amit a vastag száraitól megfosztunk és vízzel leöblítünk. Hozzáadunk két felkarikázott citromot héjastól és 2 csomag citrompótlót. Annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy az üveg tele legyen. Elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon, majd az üveg száját egy kányérral letakarjuk és az egészet egy-két napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük és a levet üvegekbe töltjük, hűtőszekrényben tároljuk.
Hígítva, vagy anélkül hűtve fogyasztjuk, de ez nem tartható el sokáig.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás