Befőzéstartósítás: bodzaszörp (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 233 fő
  • Képek - 25 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Befőzés-tartósítás vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

bodzaszörp

Ezt a témát Oláh Edina indította 11 éve

sziasztok. valaki tudna segiteni bodzaszörp receptben

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Oláh Edina üzente 11 éve

hittem benne ki is próbáltam , de a másikat is kipróbáltam . és nagyon finom mindkettő

Válasz

Balázs Éva üzente 11 éve

lLátom nem hittél az én receptjeimben. Nem baj, csak segíteni akartam és lehet, hogy én is kipróbálom az általd találtat.

Válasz

Oláh Edina üzente 11 éve

sziasztok találtam egy bodzaszörp receptet é ki is próbálltam nagyon finom.3.5k cukor 5liter vizből szirupot főzünk, 0.5kgcukrot karamellizálunk felöntöm1liter vizzel és fellforralom. ha mindkét anyag felforrt , összeforralom a kettöt, majd lehűtöm . ha lehültbeleteszem az alapanyagokat-25-30db virágot,5 felkarikázott citrom, 10dkg citromsav, 1kk nátrium-benzonát, ezt összekeverem 4-5napig naponta megkeverem. 5nap után leszűröm , üvegekbe töltöm lezárom és elrakom

Válasz

Oláh Edina üzente 11 éve

köszönöm a receptet kipróbálom.

Válasz

Balázs Éva üzente 11 éve

Szia Edina!

Küldök Neked két receptet is. Én már készítettem, de nem biztos, hogy ezeknek a leírásoknak alapján ezért garanciát nem vállalok rá. Próbáld ki az idén én is megpróbálom újra.

1. Bodzavirágszörp

10-12 bodzavirágot megmosunk és lecsurgatva nagy edénybe, vagy műanyag vödörbe teszünk. 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel ha kihűlt elkeverjük másfél dkg borkősavval és ugyanennyi citromsavval és az egészet a virágokra öntjük. Három-négy napig -hűvös helyen- állni hagyjuk azután leszűrjük és belekeverünk egy kávéskanálnyi szalicilt. Üvegekbe töltjük, lekötjük és a helyére tesszük. Hígítva fogyasztjuk.

2. Bodzavirág üdítőital

Egy ötliteres üvegbe beleteszünk 80 dkg cukrot és 6-7 darab bodzavirágot amit a vastag száraitól megfosztunk és vízzel leöblítünk. Hozzáadunk két felkarikázott citromot héjastól és 2 csomag citrompótlót. Annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy az üveg tele legyen. Elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon, majd az üveg száját egy kányérral letakarjuk és az egészet egy-két napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük és a levet üvegekbe töltjük, hűtőszekrényben tároljuk.
Hígítva, vagy anélkül hűtve fogyasztjuk, de ez nem tartható el sokáig.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu