Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Befőzés-tartósítás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Befőzés-tartósítás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát molnár zsuzsa indította 15 éve
Ismeri valaki ezt a szerb paprika salátát amit ugy hivnak, hogy ajvar.Paprikából, hagymából ,paradicsomból készül de nem lecsó.Nem is annak fogyasztják. Többféle képpen készitik, de a végeredmény mindig nagyon finom.
Hozzászólások eddig: 4
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
butunoi ildiko üzente 15 éve
molnár zsuzsa üzente 15 éve
Mint irtam többféle képpen készitik van ahol megsütik a paprikát és ahhoz adják a hozzávalókat. Az én horvát ismerőseim recepje szerint kell hozzá kb 3 kg pirospaprika /nem kaloforniai/ 4-5 fej vöröshagyma,4-5 gerezd fokhagyma, 2-3 db babérlevél, só,bors 1,5 l sürü paradicsomlé 2dl olaj 1 dl 20% os ecet. bazsalikom esetleg padlizsán /az kimaradhat/ zöldségzöldje, zellerlevél.
Elkészitése. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felapritott pirospaprikát,
beletesszük a fokhagymát/ én csak a késsel szétnyomom/ sót, borsot, ecetet,babérlevelet,felöntjük a paradicsolével/paradicsom nem jó hozzá bent van a mag/ és főzőgetjük, elég sokáig, nem kell mellette állni,
mikor már besürüsödött, balatesszük a zeller és zöldségzöldet mielött levesszük 5-6 percel elötte egy csokor bazsalikomot, tartósitószernek használhatunk, szalicilt, vagy Natr-Benz.Ezzel kész. Üvegekbe rakjuk és szárazdunsztba rakjuk. Ha teszünk bele padlizsánt /nagyon finom töle, de kimaradhat/ akkor a padlizsánt mesütjük a szokásos módon husát kikaparjuk és ugy tesszük hozzá. Ha valaki jár a horvátországi boltokban
a polcok tele vannak vele. Ezt apaprika készitményt köretek kiegészitőjeként husok mellé szendvicsekre
pizzára makarónira is használjuk , vajaskenyérre ,zsiroskenyérre kitünő,izletes. Az interneten utánnanéztek többféle receptet találtok.Főzés közbe lehet kostolgatni és saját izlés szerint izesiteni,Az enyém pl tavaly
kicsit csipősre sikerült de ugy is finom volt .
Balázs Éva üzente 15 éve
Szia Zsuzsa! Bevallom nem tudom mi az ajvar, de szívesen kipróbálnám. Kérlek oszd meg velünk a receptjét. Köszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás